3 iulie 2010

Nu pot bea lapte

Bautorii de lapte sunt mutanţi!

Care este diferenţa dintre lactază şi lactoză?

Lactază digera alimentele lactate prin descompunere lactozei zaharul din lapte in glucoza, pe care organismul le poate absorbi şi de a le folosi. Fără această enzimă procesul nu poate avea loc. Organismul nu poate scăpa de lactoză cu uşurinţă astfel încât trece în colon nedigerate şi nu există probleme. Persoana deficiente pot suferi de balonare, erupţii cutanate, diaree, crampe şi tot felul de efecte secundare neplăcute.

De ce unii oameni nu pot bea lapte?

Cercetarea a arătat, totuşi, că gena de lactază în mod normal, se opreşte cand copiii sunt înţărcaţi. O mutaţie genetică se produce, care rezultă în producţia lactază nu este oprit, aceasta reprezintă capacitatea de a bea lapte şi consume produse lactate, la maturitate. Se estimează că 75% dintre adulţi la nivel mondial arată unele scădere în activitatea de lactază în timpul maturitate. Frecvenţa de activitate a scăzut de lactază variază de la cât mai puţin de 5% în Europa de Nord, până la 71% pentru Sicilia, la peste 90% în unele ţări africane şi asiatice.

Mulţi oameni intoleranti la lactoza pot consuma anumite produse lactate, cum ar fi brânza şi iaurtul fără a se confruntă cu simptome debilitante. Acest lucru se datorează faptului că există puţină lactoză în astfel de produse fermentate, ca bacterii (de exemplu lactobacili) au fermentat deja cea mai mare de lactoză în laptele original in acid lactic în timpul producţiei. Ele pot fi de asemenea, posibilitatea de a tolera lactoza din lapte gratuit, care este disponibil în cele mai multe supermarket-uri.

Este interesant să ia în considerare ce unele ţări africane şi asiatice au o toleranţă scăzută la astfel de lactate. Ele nu au tendinţa de a consuma produse lactate in dieta lor de zi cu zi, dar ele sunt, de asemenea, un deficit de lactaza, ceea ce înseamnă că sunt normale. Nu mai puţin dezvoltate şi a evoluat decât alte rase.